Nak Sewa PA System utk MAJLIS?

Harga mengikut lokasi (siang sahaja):

* Kubang Pasu, Kota Setar & Pendang : RM400.00
* Perlis, Changlun & Pedu : RM500.00
* Sungai Petani, Kulim & Sik : RM600.00
* Baling & Seberang Prai : RM700.00


NOTA: Sila buat TEMPAHAN sebulan dari tarikh MAJLIS yang bakal berlangsung...



Perkhidmatan lain yang kami sediakan..

* Pengacara Majlis - DJROSLI
* Set Karaoke
* Penghibur - EZAD LAZIM & ALONG ZAIMI
* Typesetting: Kad Kahwin, Name Card & Banner

Berminat? Sila berhubung dengan kami..

Zimile Enterprise : 0125652774 / 0125863762

23.6.09

KEDAI "SESAK"


Ini adalah KEDAI "SESAK" kepunyaan Dj Rosli



Kedai ni terletak di KG SEMATANG KERPAN, Ayer Hitam, Kedah
sekarang ni di manage oleh my Mother In Law



MaMa penah tanya DJ Rosli, "awat pi panggey kedai sesak"
DJ Rosli jawab, "kedai ni utk org yang dah sesak nak guna barang"
Tak pueh ati, MaMa tanya lagi, "Lagu mana tu? Cerita mai sat..."
DJ Rosli terang lagi pada bini dia yg tak faham bahasa, " kot2 tengah malam takdak lilin ka, ubat nyamok abih ka? kedai kat 'simpang' tutop kul 10 mlm, mesti depa sesak mai tala sini"

ooooooooooo... (moncongkan bibir tu yer) macam tu ka cerita nya...



Kedai kampong.. Kecik jaaa... nama pun kedai "sesak" kan?

kalau kami balik Kampong, kedai ni pasti bankrupt seketika dek anak2 MaMa yg gemar berulang alik "mengangkut" makanan segera di kedai ni...

Cian My Mother In Law, mesti dlm hati dia merungut "habislah barang aku".. :P



Banyak2 benda kat kedai ni, yg ni "FAVOURITE" MaMaQayPo.. Jeruk Kedondong...
Memang BEST!! Tak Leh Tahan........!!!

MySpace

34 ulasan:

mummYaeesh berkata...

bleh lak nama dia cenggitu ek!woohoo.. k la tu kecik2 dulu nnt lama2 bleh la bukak hypermart lak..woohoo

MaMa aYiN_FaSHa berkata...

rajin gak gi kerpan tuh..pi market dia..petang2 ikan fresh2 kan???

Tirana berkata...

Kak Tirana ingatkan dipanggil kedai sesak sebab sesak dengan barang-barang yang banyak..hehehe

neezareef berkata...

slmt menega mama

bstnya byk jajan

dulu budak2 suke g bli jajan kt kdai kg camnie...

nostalgia la mama

atty's berkata...

takpe eta memula kedai sesak..tak lama lagi hypermarket..mana tau kan..

TiNiE berkata...

haa..tingat dulu2, kalau p umah org ada kedai runcit ni..habislaa..sedapnyer jeruk buah mera tu...heh

MariaFaizal berkata...

Rindunya zaman kecik2 dulu. Dah lama tak pergi kedai runcit mcm Kedai Sesak utk beli chikedees :D

Sis,
Tx for sharing the pics as boleh mengubat rindu masa dulu2, main 'tikam2'kat kedai, he he...

Wan Anis Sorfina berkata...

ai, kata cucu ja yg dij mengangkutnya.. Mama pun mengangkut jeruk kedondong tu sama ~

niza berkata...

nama kedai yg amat bermakna!!!hehe...ingt kedai sesak tu org leh dpt brg free time2 sesak...hahaha...

mama uzma berkata...

kedah kat mana tuh...??
MIL org kedah..hihi....

sedapnya buah kedondong tuh...

~Cinta Cukulet~ berkata...

uihh jeruk kedondong bestnya..tapi saya biasa makan yg mak saya buat sendiri,sekarang dah tak de dah pokok kedondong tu huhu

reen berkata...

hahaha..my mther in law pun ad kdi cm ni gak..bila cucu2nya balik..amek ko..borong jajan je la...cian atokny..huhuhu...

SYAbAR berkata...

nampak sesak tpi $$$$ masyuk... juga mama OKla2

ibu_umairah berkata...

bagus idea tu ''kedai sesak'',sungguh bernas!!!

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

mummy Yaeesh:

hihik.. My Hubby yg panggey cenggitu.. Mmg LOGIK bila dipikirkan kembali.. heheheh

HyperMart? Dalam MIMPI kot rasanya.. :P

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

MaMa aYIN:

Ikan mmg FRESH kat Kerpan tu... (yang kat depan Pasaraya Kawang tu)

Harga pun leh lah tahan kan? Mama pun 2 mggu sekali jer jengah KERPAN... heheheheh

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Kak TiRaNa:

SESAK ni satu ayat yg BANYAK MAKNA nyer kan? heheheheeh
___________________________________

Neezareef:

Mmg kedai ni banyak JAJAN.. tu sebab anak2 MaMa (termasuk mama dia lah yer) suka ANGKUT byk2 sebelum bertolak balik umah kami...

p/s: Cian MIL ku...

moMmY miMiL berkata...

ooo...
ptt la kedai sesak namanyee..
rupa2nye, utk kite g kedai tu time poket sesak..hihi..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Atty:

hehehehe.. Tak der angan2 lak pulak nak buka HyperMarket... Modal BESAR tu...

InsyaAllah, Kalau ada REZEKI apa salahnya kan?

p/s: tapi kita tak leh nak jangka MASA DEPAN KITA nanti kan?

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Tinie;

JERUK MERA tu mmg SEDAP... :P

Sila meleleh ayaq lioq anda yer...

___________________________________

Maria:

Mengimbas NOSTALGIA time bebudak kan? 'TIKAM-TIKAM' dah tak ada skrg ni.. dah kena MANSUH kot..

p/s: Chikadees ada lagi tau... RASA nyer masih SEDAP cam dulu2 jugak...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Wan Anis:

SYUUTT!! Diam2 lah... Nanti MIL MaMa marah sbb nantu dia lagi sakan ngangkut JERUK... huhuhuhu

____________________________________

Niza:

No UTANG!! My MIL ni straight BAB UTANG nih... heheheheheh

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

MaMa UzMa:

Mama org Mergong, Hubby orang Kerpan, Skrg kami stay Kuala Kedah..

MIL awak stay mana?

p/s: Kedondong itu mmg CAIR.. hehehe

___________________________________

Cinta Cukulet:

Mak CC pandai buat JERUK ek? ada RESEPI tak? Kedondong kat kebun Mini DJ Rosli dah berbuah ni...

p/s: Ok gak kalau leh buat sendiri kan?

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Reen:

Ooohh.. samalah kita yer...

Abis lah MODAL org tua tu kan ngan anak2 cucu nyer... hehehehe

____________________________________

Kak SyaBar:

Alhamdulillah.. SESAK2 kedai tu gak yg tolong kitorang ni... :D

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

iBu UmaiRaH:

Nak Join Venture ke? JOM kita buka "MiniMarket SESAK" pulak... hehehehehehe

_________________________________

MoMmY MiMiL:

hehehee... boleh jugak lah tu...
utk Kemudahan org kampung tu jugak... :P

Ivy Metaga berkata...

mama..kedondong tu sodapppp...wah haha...

~ Lady ell ~ berkata...

jadikla..kedai sesak ada gak rezekinya...

kedai2 gitu yg laku mmg jajan n jeruk..:)

Rinna berkata...

Wawa.. MamaQaypo.. tgk jeruk..tuh terliur ler pulak.. :)

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

IVY:

Kedondong tu memang SODAPPPPP!!! :P

____________________________________

Lady Ell:

Memang kan? Kedai kampung kecik2 cam gitu mmg yg paling LAKU ialah Jajan & Jeruk... :D

___________________________________

Rinna:

Jeruk tu memang MENGGIURKAN Selera kan? tapi tak leh makan banyak2.... nanti BATUK tak henti2..

p/s: sekali sekala tak apa...

JM berkata...

mak aih sedap ny ekedondong tuh.. time lapa2 ni tgk benda tu pon leh kecur dah nih...

mama uzma berkata...

Oooo Mergong....

MIL alor star....kat pompong...btui2 kat studium tuh..hihi...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

JM:

Amboi.. tengah2 malam nak makan JERUK ke? Sakit Perut nanti sapa yg Susah?
_________________________________

MaMa UzMa:

oh ye ke.. Nanti kalau balik KEDAH, boleh la jumpa kan?

Tak jauh Mergong & Pumpong.. Dekat sgt2.. Kalau dari Kuala Kedah ni pun tak sampai 1/2 jam driving..

CuTeMiUt78 berkata...

heh..heh..heh.. blh plak nama nya kedai sesak ya.. tapi betul gak kan.. heh..heh..heh...

kakyong berkata...

mama,
kalo kedai runcit kat kg, kdg2 mcm2 ade... hehehh...

memula tengok tajuk, ingatkan kedai tu sesak sbb mcm2 ada dlm kedai tuh... hiii...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

CuteMiut & kak Yong:

Mmg kelakar mulanya bila DJ Rosli gelar kedai tu ngan nama Kedai Sesak...

hehehehe.. tapi betoi tau.. sesak2 tengah malam pun ada org pegi cari brg kat kedai tu...

My BeautyFull Followers