Nak Sewa PA System utk MAJLIS?

Harga mengikut lokasi (siang sahaja):

* Kubang Pasu, Kota Setar & Pendang : RM400.00
* Perlis, Changlun & Pedu : RM500.00
* Sungai Petani, Kulim & Sik : RM600.00
* Baling & Seberang Prai : RM700.00


NOTA: Sila buat TEMPAHAN sebulan dari tarikh MAJLIS yang bakal berlangsung...



Perkhidmatan lain yang kami sediakan..

* Pengacara Majlis - DJROSLI
* Set Karaoke
* Penghibur - EZAD LAZIM & ALONG ZAIMI
* Typesetting: Kad Kahwin, Name Card & Banner

Berminat? Sila berhubung dengan kami..

Zimile Enterprise : 0125652774 / 0125863762

19.6.09

ABAH MODEN

Zaman Berubah... Gaya Abah2 juga dah berubah... Abah2 zaman sekarang mudah bertolak ansur dalam apa juga yang berkaitan dengan hal Rumah Tangga & anak2..

Abah2 zaman sekarang juga sudah tidak kekok untuk ke Dapur memasak untuk Famili. Menjadi BiBik & menjaga makan pakai anak2 ketika isteri dalam Pantang. Membasuh kain baju (guna mesin basuh laaa) ketika hujung minggu.

Senang cakap, Abah2 zaman sekarang memang SUPERB!!!



Dalam Cerpen dulu2 yg pernah MaMa baca (peminat Cerpen ni), seorang Abah di gambarkan sebagai Insan Misteri yang hanya bertanya khabar anak2 melalui Isteri.. Abah juga di gambarkan sebagai seorang DIKTATOR yg pulangnya hanya utk beristirehat serta melepaskan semua tanggungjawab kerja umah & jagaan anak2 pada pada si Isteri.. Bila Pulang jer, asyik mengarah itu & ini.. Kalau lambat di turuti, jerkahan @ pelempang yg hinggap pada Isteri..


Masa tu MaMa ni kan masih MUDA RUMAJA, jadi terbayang jer kat kepala hotak ni camne lah suami aku nanti.. Kadang2 bergurau ngan my only sister & bayangkan jika suami kami bersikap seperti yang MaMa baca di Cerpen.. NGERI jer rasa dirasakan... mmg kelakar giler bila dikenangkan kembali... huhuhu


Masih wujudkah Abah sebegitu pada zaman ini atau sudah PUPUS di telan masa.. Kalau masih ada, memang tak dapat MaMa bayangkan bagaimana keadaannya si isteri & anak2 kepada abah yg macam tu... Mesti terSIKSA jer jiwa raga dorang kan? Tapi itu hanya pendapat MaMa yg tak semestinya BETUL ... heheheheh


Walau macam mana pun sempena HARI BAPA yg bakal menjelma lagi 2 hari, MaMa nak ucapkan HAPPY FATHERS DAY kepada My Hubby ROSLI & juga kepada My Brother In Law RIZALEY.. Semoga Both Of U kekal menjadi ABAH yg Mithali!! CAYALAH.....

p/s: MAJORITY IMAGE FROM GOOGLE

18 ulasan:

TiNiE berkata...

betul..tinie setuju sesgt ngan n3 mama nih..skang sumer ayah/abah dah bnyk berubah..HAPPY FATHER'S DAY!!!

urrgghh cemana boleh tak tau mama buat contest...naper tak buzz??? dan yg paling sentap sumer pun jawab djepoi..hahahaha

niza berkata...

happy fathers day to ur husband mama...

neezareef berkata...

happy father's dayyy...to all father in d world..

tp utk abah yg baik aje..yg jahat bleh blah..hehehe

atty's berkata...

happy father's day to all father in the world..dan utk ayah /suami eta..jugak

ibu_umairah berkata...

...happy fathers juga..kak dah plan nak sambut kat mana?hee.heee..mest meriahkan sambut ngan anak-anak sekali

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Tinie:

Mana ada contest? tu saja jer suke2 ati nak buat soklan cepufries... hahahaha..

tapi semua jawab silap yg TERJAH tu... DJ Epoi gak yg Glamer tau!!! heheheheh

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Niza:

Ten Q dear....

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

neezareef:

Same to ur hubby...

Sokong!! yg JAHAT... blah jauh2 oii...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

atty:

samalah utk Atty juga...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Ibu_Umairah:

Belum ada plan.. mama ni suka buat last minute apa2 pun... hehehehehe

MariaFaizal berkata...

Happy Father's Day to your hubby & B.I.L for the wonderful fathers they are :)

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Maria:

Thanks ya!!! Happy Fathers Day to your hubby too.....

CuTeMiUt78 berkata...

ha'ah..betul tu.. ayah2 sekarang ni dah byk berubah kan.. hapy father's day utk semua yg seangkatannya..

Dee berkata...

happy father's day..to all fathers..

kuIna LadyInRed berkata...

epy father day utk semua bapa..

zaman berubah tentulah peranan pun berubah kan..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

CuteMiut / Dee / Kulna:

Zaman makin canggih.. Lelaki skrg lebih terbuka minda ttg tggungjawab berkeluarga...

"Selamat Hari Bapa" kepada semua father yg menyambutnya..

p/s: sebenarnya, hari2 adalah hari bapa kan?

Ivy Metaga berkata...

dady sy pun pandai masak hehhee..

selamat hari bapa buat suami tercinta mama dan juga semua bapa2 di dunia ini ya..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Ivy:

Masakan lelaki selalunya lebih sedap dari kita yg wanita kan?

Happy Fathers Day to Your Daddy too....

My BeautyFull Followers