Nak Sewa PA System utk MAJLIS?

Harga mengikut lokasi (siang sahaja):

* Kubang Pasu, Kota Setar & Pendang : RM400.00
* Perlis, Changlun & Pedu : RM500.00
* Sungai Petani, Kulim & Sik : RM600.00
* Baling & Seberang Prai : RM700.00


NOTA: Sila buat TEMPAHAN sebulan dari tarikh MAJLIS yang bakal berlangsung...



Perkhidmatan lain yang kami sediakan..

* Pengacara Majlis - DJROSLI
* Set Karaoke
* Penghibur - EZAD LAZIM & ALONG ZAIMI
* Typesetting: Kad Kahwin, Name Card & Banner

Berminat? Sila berhubung dengan kami..

Zimile Enterprise : 0125652774 / 0125863762

3.7.09

DI SEBALIK WARNA

CERIAKAN MOOD ANDA

WARNA: JINGGA
Apabila anda merasa murung atau cuba untuk mengembalikan tenaga anda, cuba sesuatu yang berwarna jingga. Insyaallah pasti mood anda akan Berubah.


*******************************************************


MENGURANGKAN TEKANAN DITEMPAT KERJA

WARNA: BIRU
Anda rasa tertekan ? Cuba fokuskan mata anda kepada sesuatu yang berwarna biru.Ia berupaya merangsangkan suasana tenang dan ianya dapat mengurangkan tekanan darah. Cuba ubah "screen saver" computer anda kepada warna-warna yang dapat membuatkan anda merasa tenang dan kurangkan rasa tegang.


*******************************************************


LENYAPKAN KELETIHAN

WARNA: HIJAU
Terdapat pendapat yang mengatakan warna ini mempunyai kesan positif dalam sistem imunisasi selain dapat menggalakkan suasana harmoni di dalam badan.


*******************************************************


ELAKKAN INSOMNIA

WARNA: MERAH JAMBU
Jika anda mengalami masalah sukar untuk tidur yang selesa diwaktu malam, apa kata anda mencuba petua ini. Hiasi bilik tidur anda dengan warna tersebut.Kajian mendapati bahawa warna ini mampu mewujudkan suasana santai dan selesa. Suasana yang romantik.


*******************************************************


HILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA

WARNA: MERAH
Kajian mendapati bahawa warna merah dapat membantu untuk mengurangkan rasa sakit kepala. Oleh itu jika anda mengalaminya , letakkan tuala lembab berwarna merah diatas mata anda. Ia mampu meningkatkan peredaran darah.


MySpace

sumber dari: GOOGLE

25 ulasan:

Na Shari berkata...

Oh, tengok shrek tu pun dah cukup menceriakan hariku... :)

Thanks for sharing this valuable info Mama....

atty's berkata...

shrek comey..ekekekke

iedaLUVsham berkata...

ieda suke sgt garfield tu!!!

adda berkata...

so cutee

neezareef berkata...

ha..sape nk tenang meh g blog ijau daku..kekekeke

kuIna LadyInRed berkata...

sy suka merah tp time migrain.. tetap sakit ooooo

ijo tome.. biru cute.. jingga .. ceria

TiNiE berkata...

wah..so cute!!!
nice to share mama...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Na Shari & Atty:

SHREK nyer senyuman... CAIR kau....!!

_________________________________

Ieda:

Suka GARFIELD ek? ni mesti suka kucing...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Adda:

Semua karekter KARTUN mmg CUTE kan?

___________________________________

Neezareef:

Kalau MaMa MENGONG nanti, mama singgah utk TENANG kan JIWA ku ini.. hehe

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

KuIna:

Semua WARNA ada pengaruh yg macam2 kan?
___________________________________

TiNie:

U're MOST welcome..

~Cinta Cukulet~ berkata...

saya suka elmo tu..sangat comel..mcm mama hehehe :p

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

~Cinta Cukulet~:

MaMa COMEL cam ELMO ke? yuhuuuu (kembang semangkuk dah ni)...

kakyong berkata...

biru mengurangkan tekanan... ?! :)

warna pink tema bilik tidur... en ayah sgt tdk setuju.. fenin sungguh bila bermain dgn kaler nih...

Ivy Metaga berkata...

mama..sy tak nak warna merah, nanti kerbau kejar hahaha..=)

JM berkata...

good info mama
thanks

harus praktikkan nih

Dj Epoi berkata...

Gua sker colour Hitam Ma!!!

echah_syed berkata...

combi suke merah tapi utk aksesori yg kecik2 jer..kalo baju ade ler tee shirt 2,3 helai :)

MariaFaizal berkata...

MaMa,
Sangat perlukan semua colours di sini :( especially the blue one!

Sorry MaMa, been so occupied lately. Balik kerja pun malam2 je each day :(

Have a nice weekend.

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Kak Yong:

Daku pun FENIN!!! hehehehe

__________________________________

Ivy:

Tangkap KERBAU tu buat LAUK!!! hehehehe

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

JM:

u're most welcome my Dear JM!!! :D

__________________________________

DJ Epoi:

SAMA aaaaa, MaMa pun suka HITAM!! hehehehe

p/s: apa definasi HITAM ek?

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

kak Chombi:

Kira minat jugak la MERAH tu yer?

________________________________

Maria:

U NEED TO REST YOUR MIND too!!... maklumlah, lama tak BEKERJA.. mesti PERAH abis2 ILMU dlm MINDA tu kan??

p/s: Have a NICE WEEKEND!!!

tasya berkata...

nice blog

http://topliriklagump3.blogspot.com/

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Ten Q TASYA!!! :D

ummuabdullahsyaakir berkata...

hehe shrek sesuai dengan hijau tapi tak bermakna saya adalah shrek sbb saya suka hijau..hehe...terima kasih mama sharing info ni..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Ummu Abdullah Syakir:

Senyuman SHREK mahal ooooo....

My BeautyFull Followers