Nak Sewa PA System utk MAJLIS?

Harga mengikut lokasi (siang sahaja):

* Kubang Pasu, Kota Setar & Pendang : RM400.00
* Perlis, Changlun & Pedu : RM500.00
* Sungai Petani, Kulim & Sik : RM600.00
* Baling & Seberang Prai : RM700.00


NOTA: Sila buat TEMPAHAN sebulan dari tarikh MAJLIS yang bakal berlangsung...



Perkhidmatan lain yang kami sediakan..

* Pengacara Majlis - DJROSLI
* Set Karaoke
* Penghibur - EZAD LAZIM & ALONG ZAIMI
* Typesetting: Kad Kahwin, Name Card & Banner

Berminat? Sila berhubung dengan kami..

Zimile Enterprise : 0125652774 / 0125863762

6.7.09

AKSI UNTUK DUA HARI

Ambik kau!!

2 hari punya citer MaMa HIDANGkan utk tatapan korang... Nasiblah kalau dah 'BASI'.. Sila jangan lari, nanti ku KEJAR!!! hehehe!!! GANAS siutt...

MySpace


Peristiwa 1 : KHAMIS => 2 June : 10.00 ~ 11.30 pagi
Lokasi : Home Sweet Home

Ketika MaMa sedang mengemas bilik tiba2 terpandang Achu Fizie sdg cuba melakukan AKSI di luar kebiasaan.. Harus ku SNAP!!

1...

"mmm... MaMa buka BLOG sapa ni.. ? " si Achu Fizie ngomel..

2...

"Nak jengok kejap lah.. MaMa bukan pasyan pun" bisik hati si Achu Fizie

3...

"PANJAT!!!!"

Pastu faham2 jer lah, kena TARZAN ngan MaMa nye lah yer.. kalau JATUH, siapa susah? MaMa dia juga yg SUSAH.. Dah lah si ABAH jauh di MATA
(naper lah lambat benor nak sampai 14hb ni..?)

..

..

Pastu MaMa sambung buat kerja, Achu Fizie main kereta mainan kesayangannya.. Tetiba suasana SEPI sesepi SEPINYA...

..

..

..


UIK!!! Dah ZZzzzZZzzZZZZzzzzZZZZ rupanya dia... TINGGI lak tu.. Kalau TERGOLEK ke bawah? Bengkak Benjol, mau terus MaMa kena soal siasat ngan DJ Rosli...


"Cedih... huk! huk! MaMa marah Achu tadi... baik Achu TidorzzzZZzZZZzzZZ" ngigau seketika

MySpace



******************************************************************



Peristiwa 2 : JUMAAT => 3 June : 10.00 pagi ~6.30 petang
Lokasi : Rumahku & Star Parade (PACIFIC) Alor Star

Boring betul dok umah tanpa DJ Rosli di sisi (chewah!!). SePAGIan hingga hampir petang, anak2 MaMa CONQUER PC utk GAME.. Harus ku biarkan sbb banyak LAUNDRY yg harus diselesaikan... Kira Along & Angah la tolong jadi NANNY kejap jaga Achik & Achu, upahnya hanyalah makanan tengahari yg SEMPOI!! (kes penat membasuh lah ni...)

"Panjat Memanjat Serah Padaku" ~ Tiru ayat NeeZaReef :P

Petangnya selepas menelefon hubby utk IZIN, terus ku bawa anak2 keluar BERCANDA di luar, sambil2 Mini Shopping!! Kitorang DINNER kat Food Court Star Parade, tak SNAP Pic makanan sbb TAK SEDAP pun... asal kenyang jer...

Pastu bawa anak2 LEPAK kat Tempat Permainan bersebelahan Food Court..

Time ni Along & Angah dah KABUR seketika dari pandangan, pegi main game tembak2 katanya...

AKSI RACER yg Greddy!! DRIFT beb... hahahaha!!!

Kawal 2 stereng dlm 1 masa... JANGAN TIRU AKSI INI!!!



LAYAN lah kalau SUDI yer!!! DRIFT MARA BAHAYA nih... :D

Pas abis DRIFT, kami gi lepak "Australia" bertemu Koala Bear!!!

Achik & Achu yg MANJA BotakZzZz!!!

MaMaQayPo pun nak EnterFrame ke? heheheh

MySpace

35 ulasan:

mRs.jUkoGYu berkata...

sangat cumil anak akak..sukeeeee.........;)

imanshah berkata...

Acu ni kira bongsu lah ye?? tak mau tambah lagi ke??hahhaha

neezareef berkata...

budak laki kan mama kuat manjat..sama arr afiq boy

~zuraiwan~ berkata...

aksi yg ganazz...kekeke...dier nk memblogging la tu...kekeke...
~aksi titon yg cute...wakakakaa..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

mRs.jUkoGYu:

Ten Q! Ten Q! Ten Q! :P

p/s: cam MaMa & aBah dorang lah tu.. (perasan sebentar).. hehe

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

imanshah:

Amboi cikgu ni... memandang kepada ekonomi negara skrg, 4 orang LELAKI rasanya dah CUKUP!!

p/s: MUFLIS terus MamaQayPo & DJ Rosli time dorang nak kawin nanti... hihik!!

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

NeeZaReef:

Tau tak pa.... mmg dah letih nak melarang... asal tak patah riuk dah la kan?

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

~zuraiwan~:

Cam ni laah tiap tiap ari kat umah MaMaQayPo ni...

Asal buka PC jaa... terus Achu Fizie "KALUT" nak tolong... heheheh.. :P

niza berkata...

bleh lena dimana2 sajer...hehehe,...

Ivy Metaga berkata...

alamak anak sapa yg sekdi nih hehhee, adohai dia nak sekodeng blog sapa kat screen pc tu yer..

nak berblog juga tu macam mama dia hehehe

Ivy Metaga berkata...

salah type plak sy mama...

sekdi sebenarnya seksi hahaha

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

niza:

Nasib baik tak tergolek kau!! :D

p/s: MaMa dia pun camtu juga... asal eh LELAP, mana2 pun tak pa... :P

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Ivy:

Nasib baik baik BOY kan? kalau GIRL harus ku CENSORED dulu itu PIC... hehe...


p/s: Achu Fizie bakal menjadi Blogger TEGAR satu hari nanti.. :P

Rinna berkata...

Alalala..comeny si Acu tido.. pandai dia bawak diri..tido..ekk..

atty's berkata...

kelakar je achu..dah penat menakal tido..ekekeke

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Rinna:

Ada angin gak si Achu Fizie tu kalau nak TIDOR... MaMa heran gak aritu camne leh tertidor... hehehe..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Atty:

Gitulah hari2 Atty oooiii... LETIH akak!!!

ibu_umairah berkata...

best kak..bole bawa anak jalan2..kalau saya nie hubby o/s,,duk jer kat umah...

tak reti nak bawa kete

CINTAMANISZ Lite berkata...

Achu belajar dari cikgu mana laa manjat2 ni? Pulak tu..dah penat2 manjat..pandai pulak cari tempat landing nak titon..hehe..

Dee berkata...

time2 mcm ni mmg suka memanjatlah..kalo marah buat donno je..kalo dh jatuh..meraung..tu yg byk umah ada tarzan kat mama..hahaha..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

ibu_umairah:

belum TERLAMBAT nak belajar DRIVE kan?

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

aLoNA:

TAh laa... Panjat memanjat dah jadi Rutin harian skrg ni..

Yg MaMa TAKJUB.. pandai lak Achu cari tempat LANDING!! hehehehe :P

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Dee:

hehe.. Time anak DARA dulu, semua anak dara kontrol ayu jer kan?

Bila dah ada anak ni.. ibu2 dah jadi mcm TARZAN.. Hilang AYU yg terkontrol selama nih... :P

ummuabdullahsyaakir berkata...

Salam,mama...dah lama tak menziarah blog mama ni.comelnya achu fizie,klu time dia tak baju tu nmpak montok sikt badannya...hehe dah besr ank mama.Ank saya pun tak lama lagi besr mcm ni agknya...huhu(cuba membayangkan)

Budak nak membesar memang lasak sikt yea,mama...risau pulak tengok achu panjat2 mcmtu.
Tapi rsanya klu mama smbil bukak PC tu ajr2 sikt mgkn nnt dia dapt bljr IT msa kecik2 ni..budak2 cepat belajr.

Wan Anis Sorfina berkata...

hai, lebih kurang mcm najlaa insyirah saja achu fizie.. :)

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

ummuabdullahsyakir:

salam.. welcome back!!

MaMa pun risau gak si Achu panjat2 ni... mmg 'MAHIR' sgt.. kejap jer dah kat atas..

Budak2 time nak membesar mmg macam ni.. Nak tau & cuba semua yg ada depan mata..

Mama mmg dah dedahkan Achu Fizie ngan software utk Toddler.. Tapi tu aa dak lelaki, cepat JEMU.. Sabor jer lah..

p/s: Nanti balik Malaysia, peluk & cium Abdullah puas2 yer...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Wan Anis:

Najlaa pun suka memanjat jugak ek?

iesma berkata...

mamaQaypo..
amboi2..kan main lagik si tecit tu..
panjat sana-sini..samala ngan zafran,lagi larang lagi laju..huhu..bahaya tol..
pandai lak achu tido sendiri..zafran xde nyer..selagi x bawak tido,main..main..main..huhu :)
tomei2..nk gigit2 jerk rase..untie iesma kuat gigit tau?ehheh :P

MaMa aYiN_FaSHa berkata...

FoodCourt kat Star Parade mmg x masyuk la mama...ieda kalau gi situ makan mcd jer..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

iesma:

Achu Fizie pun selalunya susah nak lena sendiri.. rasanya aritu mungkin dah terlalu LETIH main panjat2..

Zafran panjat tggi tak?

p/s: Zafran pun CUTE laaa..... lalalala :P

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

MaMa aYiN:

Mmg HAMPEHHH tau Ieda Food Court tu.. tak SEDAP lgsung makanan kat situ..

Better lagi TESCO Mergong!!

kakyong berkata...

mama,

camtu ler juga dgn anak2 daku.. kita mengemas kat tempat lain.. deme buat projek kat tempat lain...
hahahah... kdg2 nak marah pun x jd bile tgk reaksi muka tak bersalah..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Kak Yong:

siapa yg ada anak kecik @ anak ramai tahu laa keadaan ni kan?

MaMa cukup takut kalau org mai umah ngejut.. dah la umah ku cam TONGKANG PECAH... hehehe.. kain baju lak dah macam kat kedai bundle. longgok2.. :P

CuTeMiUt78 berkata...

heh..heh..heh.. tomey2 je..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

CuteMiut:

Maceh!!!!!

My BeautyFull Followers