Nak Sewa PA System utk MAJLIS?

Harga mengikut lokasi (siang sahaja):

* Kubang Pasu, Kota Setar & Pendang : RM400.00
* Perlis, Changlun & Pedu : RM500.00
* Sungai Petani, Kulim & Sik : RM600.00
* Baling & Seberang Prai : RM700.00


NOTA: Sila buat TEMPAHAN sebulan dari tarikh MAJLIS yang bakal berlangsung...



Perkhidmatan lain yang kami sediakan..

* Pengacara Majlis - DJROSLI
* Set Karaoke
* Penghibur - EZAD LAZIM & ALONG ZAIMI
* Typesetting: Kad Kahwin, Name Card & Banner

Berminat? Sila berhubung dengan kami..

Zimile Enterprise : 0125652774 / 0125863762

16.5.09

Terkenang - Kenang

Hari ini HARI GURU kan? ~ Tetiba teringatkan zaman persekolahan.. hihik.. WINDU!!!

1979 - 1984
Darjah 1 ~ Darjah 6


Dari darjah satu hingga ke darjah enam, dalam kelas MaMa hanya ada 3 budak Melayu.. I'm the only Malay Girl in my class.. Time REHAT, suka curi keluar pagar ke kedai sbb tak suka makanan di kantin.. Pernah kena CEKUP dengan Cikgu, tapi tak pernahnya serik...

1985 & 1989
Kelas Peralihan & Tktn 4


Masa Kelas peralihan pun tetap hanya 3 org budak Melayu.. Bila tingkatan 4, tinggal MaMa sorang Melayu Tunggal dalam Kelas.. GLAMER tau!! Masa FORM 4 selalu dapat surat wangi bawah MEJA.. hahaha!!

1986 - 1988
Tktn 1 ~ Tktn 3


Time ni I'm the only Malay in my Class.. So.. selalu jadi perhatian.. Masa Form 2, kena tegur ngan sorang cikgu melayu, "kenapa awak tak pakai baju kurung?".. so MaMa jawab.. "Saya tak ada kawan Melayu" (jawapan yg logik tu).. Cikgu tu soal lagi "Awak Melayu kan? mulai mggu depan saya nak tengok awak sbg Melayu".. MaMa jawab balik, "OK".. so balik umah paksa My Mak beli baju kurung, mmg kelakar sbb for me, baju kurung amatlah tidak sesuai digayakan dengan sneakers.. MaMa berjalan brutal sambil mengangkat kain.. tak selesa tau!! Cikgu jeling jer.. hahahaha..... MAAF byk-byk cikgu.. saya BENDUL!!

1989 - 1990
Tktn 4 ~ Tktn 5


Tahun Gilang Gemilang sbb First Time bercampur ngan 100% budak Melayu, 2 minggu pertama jadi kera sumbang dan asyik baca buku konon2 rajin (walhal tak nak di ganggu).. SOMBONG!! sebetulnya bukan sombong, cuma kejutan budaya..

Namun bila dah mula dapat kawan, terus LUPA DIRI, suka langgar peraturan, time sekolah lari balik tidur kat bilik hostel.. selalu nangis2 sebab rindukan parents!! My Parents pernah dijemput ke sekolah oleh warden.. tapi tak SERIK juga.. NAKAL betul!! bukan NAKAL, cuma terlebih SHOCK!!! Dah pandai nak BerBOYPren!! GATAL!! Bukan GATAL, cuma nak cari org yg leh sponsor tiket balik kampung!! erkk.. KEJI kan??

Namun disini KU KENAL ERTI HIDUP!!

Rindu pada KELUARGA, Hormat pada GURU, Sayang pada SAHABAT!!

Result Periksa GEMPAQ tapi dah malas study, so takat tu jer zaman persekolahan ku...

Kepada semua GURU yg pernah mengajar Budak Nakal ni,
SELAMAT HARI GURU!!
Maaf kerana pernah menyusahkan cikgu cikgu sekelian!!

16 ulasan:

MariaFaizal berkata...

Sis,
So cute!
You have the advantages of speaking mandarin then..how i envy you (& Amirul too!).

Happy Teachers' Day to ALL teachers in the world.They had been our guidance for so long kan sis? :D

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

hihik Maria.. yup! Boleh la kalau nak speaking mandarin a bit skrg sbb tapi terNYANYUK juga..

My kids pun time preschool je mama antar ke Tadika Cina.. skrg dorang semua skolah Melayu.. Dorang tak minat & MaMa tak nak paksa..

Yup Maria!! Tanpa GURU, kita akan ZERO tanpa ILMU DUNIA!!

atty's berkata...

ooh mama nakal ye masa sekolah..heehhehe...

happy teacher's day

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Tah le Atty.. Naluri remaja kot.. suka buat sesuatu yg UNIK & di ingati ramai..

bila dah tua ni baru perasan.. "PELIKnya aku time tu!!!"

Selamat Hari Guru!!!

TiNiE berkata...

alahai mama,
zaman sekolah kita lebih kurang laaa...asyik seronok saja..pehtu nakal kemain..hehehe tapi takpa, seb baik dah 'besaq' ni dah baik, pasal kekecik dulu dah puaih 'jahat'..hehehe

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

TiNie: Tau tak paa..... hahahaha!!

~Cinta Cukulet~ berkata...

huu mama nakal ya masa sekolah...sekarang buat camtu lagi tak? heheee

Ivy Metaga berkata...

ooooo...mama nakal yer masa sekolah2 hihi...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

cc & IVY:

Hehe.. skrg bila anak2 mula nak NAKAL, rasa worried lak..

Apapun, senakal mana pun, RESULT mau kasi GEMPAQ lah yer!!

GURU & PARENTS pasti Bangga!!!

moMmY miMiL berkata...

mmg best zaman skolah dulu kn..
mmg byk giler la kenangan..

tp dgn berkat cikgu la kite jadik blogger tegar yg berjaya skrg..heheh..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Salam kenal MoMMy MiMiL...

Betul tu.. kalau tanpa ILMU ajaran GURU.. mesti kita tak sampai tahap sekrg!! :)

diniedinar berkata...

seronok tul terkenang2 zmn skolah dulu kan. sure mama qaypo ni glamer kat skolah dulu. hmm..masih fasih ckp mandrin tak?dinie dulu blaja kejap je. bila tak praktis semua hancur lebur :D

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Dinie:

MaMa ni GLAMER sbb lain dari yg lain jer.. suka buat HAL SENDIRI!!

hihikk.. bukan GLAMER dari segi CINTAN CINTUN tau!! Jiwa BRUTAL ni susah nak jatuh cinta...

Mandarin? BerTUTUR dah berterabur rasanya.. tapi masih boleh faham kalau dengar Chinese berborak.. :)

kakyong berkata...

salam mamaQAypo,

1 kelebihan tu pandai mandarin.. :)

selalunya student yg nakal ni yg menjadi orang.. bahkan dpt rezeki lebih baik drp budak2 yg baik2...

iedaLUVsham berkata...

mama!! mesti pandai cakap mandarin! best la!!! hikhikhik!!!

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Kak Yong & IedaLuvSham:

Dulu mmg LAJU jer ckp mandarin, skrg asyik terSLANG jer..

Mgkin sbb dah lama x praktis... hihik!!!

Bab Nakal ni.. rasanya semua org penah Nakal kan? hehehe...

My BeautyFull Followers