Nak Sewa PA System utk MAJLIS?

Harga mengikut lokasi (siang sahaja):

* Kubang Pasu, Kota Setar & Pendang : RM400.00
* Perlis, Changlun & Pedu : RM500.00
* Sungai Petani, Kulim & Sik : RM600.00
* Baling & Seberang Prai : RM700.00


NOTA: Sila buat TEMPAHAN sebulan dari tarikh MAJLIS yang bakal berlangsung...



Perkhidmatan lain yang kami sediakan..

* Pengacara Majlis - DJROSLI
* Set Karaoke
* Penghibur - EZAD LAZIM & ALONG ZAIMI
* Typesetting: Kad Kahwin, Name Card & Banner

Berminat? Sila berhubung dengan kami..

Zimile Enterprise : 0125652774 / 0125863762

15.5.09

Achu Fizie masih "SAKIT"

Salam Semua!!

My Luvly BaBy still SICK!!!

dah la CIRIT BIRIT belum PULIH


Kul 5 ptg semalam PANAS badan dia.. Tetiba DEMAM!!

terus ajak DJ Rosli bawa Baby gi klinik!! usung semua anak pergi sekali...

Punya ramai org di klinik.. tapi anak punya pasal, sabar jugak!!

DJ Rosli / Achu Fizi / Angah Chaq

Doktor cakap sekarang musim panas.. Ramai baby & kanak2 yg Demam, kena selalu minum air kosong @ isotonik utk pastikan tidak rehidrasi

Ini ubat & susu yang doktor bekalkan..

yg PROBLEM besar sekarang.. Achu Fizi cukup cerdik bila time ubat.. selalu dia KEMAM mulut rapat2 sambil geleng2 kepala...

Guna Picagari pun tak jalan..

Kawan-kawan ada IDEA tak utk mudahkan Kanak2 makan UBAT??

17 ulasan:

Dj Epoi berkata...

Salam Mama....

Yerlahhhhh skank nih musim budak2 demam arrrrrrrr.....

Bagus ar.....ambil rawatan pakar ngn secepat mungkin.....
Kalau Gua & Suked...kitaworang masukkan dalam botol susu atau ponk letakkan dalam minuman fav diaorang....

Take Care Ma......

P/S - Sapa yang tak sayang anak oiiiiiii

MariaFaizal berkata...

Sis,
Kesian baby Fizie...

My mom is a retired pediatric matron.She gave me a tip to close baby's nose.When they have no choice to breathe, they'd have to open the mouth.There, we could quickly use picagari,but really kat end of tekak so dia tak boleh luah balik.Ubat akan terus ke tekak baby.

So far it works wonders with my children.

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Salam Epoi..

Mmg MUSIM.. Ramai Betul budak2 kat Klinik semalam.. yg Lelah, yg demam, yg batuk.. cian betoi tengok..

MaMa dah cuba masukkan dlm botol semalam, dia minum sikit jer pastu terus baling botol tu.. hahaha!!

Dalam demam2 pun masih ada tenaga memberontak.. Last2 tak mau dah minum susu tu!!

Apapun, ten Q sbb sudi kongsi idea..

Epoi pun take care juga ye!!

p/s: Anak adalah HARTA yg teramat BERNILAI....

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Maria, pagi ni Achu Fizi masih Demam & Cherry Berry.. (yg CB tu MaMa paling tak tahan, cian betoi)

Kul 3 pagi tadi panas badan dia naik 38'C.. Nak cucuk "BAWAH" tak boleh sbb dia CB..

Bila suap ubat, terus MUNTAH, habis tilam bantal.. Nangis2 lagi..

Lucky dia nak minum air isotonik yg doc bekalkan tu.. at least badan dia boleh COOL DOWN sikit walau tak cepat mcm Ubat..

Jap lagi kul 9 baru nak BERPERANG utk UBAT sbb dia masih tidur sekarang.. MaMa belum TIDUR sampai skrg..

Esok Lusa MaMa lak 'DEMAM' sbb tak cukup tidur.. hehehe!!

~Cinta Cukulet~ berkata...

alala...kecian achu fizie...semoga cepat sembuh eh..

kalau susu tak jalan, cuba masukkan dalam milo ais pulak ngeehehee (tipu je) :P

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Pandai nyer CC... anak dah berapa orang tu? hihik... SEMPOI Idea tu!!

Dj Epoi berkata...

Mama Ponk kena jaga diri juga.......cuba curi2 masa untuk berehat....
Kalau nak ikut reja ...sampai bila tak abis!!

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

DJ EPOI..

Kalau ikut Mata mmg ngantuk, tapi tak leh tidoq sbb Baby asyik "BUANG".. cian dia.. merah2 dah "kat situ"..

Achu Fizi ni paling susah makan ubat CB. Ubat Demam senang sikit..

Hope CB dia lah STOP cepat..

kakyong berkata...

salam mamaQaypo,

anak2 sedara kakyong ade 2 org yg susah nak makan obat, umi dia siap kena bergusti (pegang kaki tgn) utk bg makan ubat.. then picit hidung & tekan picagari dlm2 ke mulut...

tu lah dugaan jadi ibu.. tp mamaQaypo dah master jadi mama.. mama pun kena cukup rehat juga.. semoga ucu fizi cepat sihat..

Wan Anis Sorfina berkata...

Urm.. Najlaa pun blum pulih sepenuhnya.. rase2 macam dah sminggu dah nie Najlaa CB tetengah malam ~ Wan try guna myk angin Babyini mestika, alhamdulillah semalam tak meragam sgt, cuma merap lah sket

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

haha kak Yong.. Mama belum 'master' jadi IBU.. I'm still learning.. Bila yg sulong dah masuk remaja, MaMa nak kena 'study' lagi... hehe!!

Ttg makan ubat, Achu Fizi ni lain betoi dari abang2 dia.. Dia sorang yg paling susah makan ubat.. yg lain tak payah nak 'berperang'.. Bagi jer picagari, sendiri dorang pam ke mulut..

Alhamdulillah Achu Fizie getting BETTER atas berkat DOA kawan2 semua & paksaan UBAT!! CB masih ada, demam dah KEBAH sikit..

Thank U semua ya!!!

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Wan..

Bahaya kan CB ni? cian Najla.. Dah 1 mggu tu.. Mesti dia tak selesa..

Leh sapu minyak ek? tak panas ke? tak mudaratkan CB dia ke? Tak terpikir lak nak cuba sapu minyak (mengong tahap GABAN ni..)

Nanti MaMa cuba sapu minyak pada perut Achu Fizi.. mana lah tahu.. berkurangan sakit perut dia..

Hope NAJLA Get Well soon!!

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

MaMa dah ikut cuba IDEA Maria & Kak Yong.. Picit idung pastu sumbat ubat ngan picagari.. cuma kena ada pembantu utk pegang kaki tangan dia.. hihi

mmg agak berkesan.. cuma Achu Fizie suka tersekat sikit, pastu dia muntahkan semula ubat & mama kena repeat masukkan ubat, baru OK...

Thanks Maria & kak Yong..

Ivy Metaga berkata...

kesian nya baby sakit..

sy rasa cara yg paling berkesan , simpan kan ubat dalam susu yg baby minum..tak perasan kalo dia telan hihi..

moga baby cepat sembuh yer mama..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Ivy & all My BeautyFull Followers..

My Baby dah beransur PULIH.. Dah mahu minum susu (tanpa ubat laa...)

Makan Ubat guna taktik Maria & Kak Yong..

Kalu guna idea EPOI & IVY, alamat botol tu akan TERBANG!!!

Thanks semua yg sudi berkongsi idea ngan MaMa yer!!

CuTeMiUt78 berkata...

eemmm.. alhamdulilah achu fizie dah pulih ya.. dulu masa mirul tak suka mkn ubat.. memang kita pun guna cara cam maria tu.. tapi sekarang ni alhamdulilah mirul tak takut mkn ubat dah.. anyway.. jemput ambil award kat my blog ok

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

maf lambat terbaca ulasan CuteMiut!!

YES YES YES!! My BaBy dah PULIH 95%.. Masih ada CB sikit..

Skrg ngah cari jalan nak NAIKkan WEIGHT Achu Fizie.. BaBy MaMa dah KECUT lepas jatuh sakit..

My BeautyFull Followers