Nak Sewa PA System utk MAJLIS?

Harga mengikut lokasi (siang sahaja):

* Kubang Pasu, Kota Setar & Pendang : RM400.00
* Perlis, Changlun & Pedu : RM500.00
* Sungai Petani, Kulim & Sik : RM600.00
* Baling & Seberang Prai : RM700.00


NOTA: Sila buat TEMPAHAN sebulan dari tarikh MAJLIS yang bakal berlangsung...



Perkhidmatan lain yang kami sediakan..

* Pengacara Majlis - DJROSLI
* Set Karaoke
* Penghibur - EZAD LAZIM & ALONG ZAIMI
* Typesetting: Kad Kahwin, Name Card & Banner

Berminat? Sila berhubung dengan kami..

Zimile Enterprise : 0125652774 / 0125863762

13.4.09

Sambal Tumis Betik Muda

2 hari lepas, Achik Zamir ter Flying Kick pokok Betik belakang umah...
maka keguguran lah 1 biji buah yang belum masak..
(cian pokok betik tu, kehilangan 1 biji buah)
So.. mama pun kutip & basuh bersih2 & letak dlm freezer selepas di potong kecil2...


Tadi tetiba teringatkan buah betik ni, so.. mama YM jer LIEZA kat Borneo nun utk dptkan cadangan resepi yg sesuai utk Betik Muda ni.. LIEZA cadangkan Sambal Tumis Betik Muda..
Sounds GOOD!!

Tumbuk bawang merah bersama ikan bilis... (blender rosak)

tadi tengahari time jemput Achik balik sekolah dah survey Cili Kering / Cili Boh / Cili Besar @ yg seangkatan dengannya.. tapi dah ABIS (shopping tengahari katakan..)
so... nampak peket comel ni... sambar jer laaa...

tumis bawang, pastu tuang sambal tumis segera, taruh air sikit..
bila dah mendidih, masukkan betik muda...

TaDaaaaaaaaaa... Applause!! Applause!! (Chef Segan dah siap masak)

Sori LIEZA sebab MaMa tak ikut resepi asal tu.. Jgn Marah ek!!
Apa pun.. korang LAYANZZZ jer.....

8 ulasan:

Dj Epoi berkata...

Pasal Makan Gua layanzzzzzzzzzzzz!!!!

Besuk cuba lagi k ...kalau nak adiah...hheheheheheh...
bley jemput kawan2 hehehhehe
kita ramaikan......

Ivy Metaga berkata...

mama..sy dah lama tak makan sambal betik muda..mmg favorite sy tuh huhu...mmg nyums nyums lah rasa nya..

TiNiE berkata...

uih, sedapppp...teleyo dah nih...

Dj Epoi berkata...

Salam.........Jom redah blog Gua ada OLE-Ole dari Bandung.....mana tau ada rezki Lu & kawan2 dari BLOG nih

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Epoi: thanks, esok mama cuba nasib lagi kat blog Epoi.. 2 kali singgah ni... mesti kena turut ni...

Ivy: ini 1st time MaMa makan Sambal Tumis Betik Muda.. x sangka lak Syedap!!!

Tinie: pernah makan ke? Syedap tau!!

echah_syed berkata...

dulu masa combi muda remaja sgt suka mkn colek betik muda..perghhhhh !

cili api + belacan + kicap = meleleh ayaQ liuQ :p

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. memang best la..

Ezadlieza berkata...

wahhh...mama..terlioq den tgk..dah lama lieza tak buat nih....mama saya tak maree ler...ok la tu..mama sebenarnya pandai masak perrr..mkn dgn nasi panas2 perghhhh....

My BeautyFull Followers