Nak Sewa PA System utk MAJLIS?

Harga mengikut lokasi (siang sahaja):

* Kubang Pasu, Kota Setar & Pendang : RM400.00
* Perlis, Changlun & Pedu : RM500.00
* Sungai Petani, Kulim & Sik : RM600.00
* Baling & Seberang Prai : RM700.00


NOTA: Sila buat TEMPAHAN sebulan dari tarikh MAJLIS yang bakal berlangsung...



Perkhidmatan lain yang kami sediakan..

* Pengacara Majlis - DJROSLI
* Set Karaoke
* Penghibur - EZAD LAZIM & ALONG ZAIMI
* Typesetting: Kad Kahwin, Name Card & Banner

Berminat? Sila berhubung dengan kami..

Zimile Enterprise : 0125652774 / 0125863762

29.3.09

4 HARI yg me LETIH kan...

Salam... nak juga update blog.. tapi x de benda nak citer sgt pun... (huhuhu)

25 Mac 09 : 1st Day ~ DJ Rosli ke SIK utk Promosi Perabot.. bermalam di sana lak tu utk 5 hari.. sampai harini lah... Angah ke sekolah (naik bas), mama hantar Achik ke Tadika (yg tu tugas rutin DJ Rosli.. mama kena takeover).. kalau sorang2 x pe gak, ni nak kena usung baby lagi dlm kereta.. hahaha.. balik umah jap, mandikan baby pastu antar ke pusat asuhan (baby ni special case, mama antar bila ada HAL je.. bayar daily), pastu kul 10pagi bawa Along Raptai Show & Sound Check d Istana Anak Bukit (yg SEDIH.. time reverse kereta mama terlanggar Kitten Achik.. Die on the Spot.. nangis2 mama sbb betoi2 x sengaja.. Cian Gibu...)


Lepas selesaikan hal Gibu, terus pecut ke Istana Anak Bukit.. raptai selesai lam kul 12.30 tghari rushing lak singgah beli Fried Chicken utk Lunch Angah & Achik (Along & mama dah makan time raptai).. Pi collect Achik at school, tggu Angah sampai lam kul 1.40.. Lepas feed the Boys & mandi manda, antar Achik join Baby.. rushing lak ke rumah Nabila sbb dah janji nak pick her up utk Show ptg tu.. yg lagi x BEST, lepas Azidi nyer turn nyanyi, ujan turun siap ngan kilat guruh.. Sultan pun x leh dtg dekat ngan Khemah.. melepas la nak Shoot Photo Sultan & Puteri baginda.. pas collect payment Show, antar Nabila balik, rushing lak utk collect baby & achik di tpt asuhan... Malm nyer pas mandi.. feed the Boyz.. siapkan kelengkapan along utk KEM Pengawas, update Blog.. anak2 main PC.. Tidoq aa...

26 Mac 09 : 2nd Day ~ KENA bangun awai sbb anak2 nak ke sekolah.. along & 2 buah beg (1 beg baju + 1 beg sekolah), Angah cam biasa (sgt2 independence).. naik bas sekolah jam 7 pagi.. pas mandi 7.30 kejutkan Achik utk bersiap ke sekolah, siapkan susu & diapers baby.. pas Achik mandi, usung baby yg ngah tidoq letak dlm kereta, antar Achik ke sekolah.. balik umah, rehat jap & Update Blog.. mandikan baby.. kul 12tgh ambik Achik kat skolah, masak2, Angah balik, makan2, pegi Ngaji Quran.. kul 5 abis ngaji, anak2 keluar main, mama kemas umah, layan baby yg suka memanjat sana sini.. SUNYI betoi umah, bila Along & DJ Rosli x der.. (along terus ke KEM dari sekolah).. malamnya anak2 tidoq awai (letih kot).. mama update blog lagi.. tidor kul 2 pagi rasanya..

27 Mac 09
: 3rd Day ~ Bawa Angah utk tournament Tae Kwon Do peringkat Daerah.. disbbkan ari Jumaat pusat asuhan x buka, kena la usung achik & baby sekali, jam 7.30 mula bertolak lepas bertekak paksa sorang2 HERO yg liat nak bangun tidur (as usual, siapkan juga barang baby), sampai tempat Tournament (lepas pandaftaran) tinggalkan Angah & frenz, mama join my frens keluar beli breakfast utk anak2.. yg letih nye.. tangan ni dah lenguh sbb kena mendukung baby.. dia x nak duduk dlm pushchair.. nasib baik bukan mama yg drive.. kembali ke tempat Tournament, turn Angah belum sampai.. bergosip bla bla bla.. sampai Turn Angah, dah ready kamera nak Snap.. baby lak buat Hal.. menjerit2 ngantuk.. naktidor.. so x de gambar angah beraksi utk di kongsi kat sini,, frust juga.. tapi terubat sbb Angah menang turn pertama.. so kena tggu utk turn kedua.. bawa baby ke kereta.. tidorkan dia kejap, achik terkedek-kedek ngejar mama sana sini.. cian dia.. tapi baby as usual, letak atas kerusi kereta je, terus buka mata.. x selesa kot.. tukar diapers, susukan baby.. usung lak utk tengok Angah, sampai kat situ Angah dtg ngan muka sedih, dia kalah utk turn ke dua.. siap tunjuk jari bengkak kena penendang Tarmizi (budak ni mmg pandai beraksi).. dah Kalah, balik terus laaa.. cian lak Angah.. sampai umah lam kul 2, x sempat nak rehatkan badan, ada call dari cikgu KEM pengawas.. dorang nak antar Along balik sbb Along muntah sepanjang hari.. kena keluar lagi ambik Along kat sekolah.. cikgu tggu di situ.. sampai umah, along keluar jer dari kereta.. muntah lagi.. nasib la Along!! masuk umah.. rehat.. masak dinner, maghrib, malamnya anak2 semua tidoq awai.. mama jer berinternet.. huhuhu...

28 Mac 09
: 4th Day ~ HERO2 semua bangun lewat, except Angah sbb dia ada sambutan Maulidur Rasul kat sekolah, pas Angah naik bas, mama join Tidor jap.. hahahaha.. bangun kul 10 start laundry, masak2, kemas umah yg dah mcm Tongkang pecah, masak BRUNCH (breakfast + lunch).. bila anak2 bangun je.. kerah mandi.. alhamdulillah Along dah sihat.. bangun je ngusik adik2.. pas mandi, Angah lak balik.. semua makan & pastu kerah lipat baju2 yg dikutip (kalau x suruh , x buat)... check homework anak2, semua settle.. baru benarkan semua main game PC.. ptg nonton Idola Cilik LIVE (mute jer).. Debo menang.. cian Patton (vokal Patton BEST).. pastu masak Dinner, maghrib, makan2, nonton AF7 (Obri & Rini tersingkir) update email, blog, myspace, friendster, tagged, bla bla bla.. tidor....


Pagi ni pas anak2 ke skolah, buka PC tulis blog yg korang baca ni.. jap agi kul 12 nak gi collect Achik kat skoll, baby tidor lagi tu.. nak kena kejutkan dia.. nanti balik masak Lunch.. itu jer.. Ten Q pada yg sudi baca (ada yg sudi ker ni?)... hahahaha (perasan lak mama ni.. cam glamer sgt..), mlm ni DJ Rosli balik dari Sik.. windu gak.. huhuhu...

2 ulasan:

Dj Epoi berkata...

Salam....Walaweeeeeeeeeeeiiii

Cbuk sunggoh noooooo oarng kampung Gua nih!!!
Alhamdulilah......Shukur ngn Rezki yang Tuhan kasik......

Shabas & Tahniah buat semua.....
Dj Rosli demi mencarik rezki.....sehingakan bermalam di SIK ....fooohhhh!!!!! syabas Dj Rosli

P/s Kcian nyer......Gua tumpang sedih gak ngn kucing tuh!!!

MaMaQaYPo & FaMiLy berkata...

Syukur alhamdulillah.. tumpang ada rezeki dari Allah.. GIBU dalam kenangan.. huk Huk :(

My BeautyFull Followers